Osvrt na kuglački vikend 13.-14.10.2012.

Objavljano 15/10/12 03:46PM od kgrcevic | 1166

Tijesan poraz Zanatlije, pobjede Lokomotive i Slavonca, Konikom II pobjednik turnira na Vijušu

 

Zanatlija je izgubio od favorita Zaprešića, ali je nakon prvog kola pokazao dobru igru.
Prva dva bloka završila su podjelom bodova i gosti su imali 76 čunjeva više.
Izostao je bolji učinak Domnjaka, Matića i Miličevića što se na kraju pokazalo ključnim za ukupne čunjeve.
Veseli povratak Čalića koji bi mogao biti veliki dobitak u nastavku sezone.
Uz malo više sreće, bod je bio dostižan jer je igrač utakmice Ivan Pušić imao 633 srušenih čunjeva, ali je uzeo set i pol, dok je njegov protivnik Fučkar imao 626 oborenih čunjeva i 2 i pol seta. Tako su Zaprešićani na kraju pobijedili 5:3. Zanatliji slijedi gostovanje kod Velebita gdje će pokušati nadoknaditi bodove izgubljene u domaćim utakmicama.

 

Trećeligaši su bili uspješni ovaj vikend.
Lokomotiva je u Đurđenovcu pobijedila Našice sa 6:2. Dobro su otvorili Šimo Cvitković ( igrač utakmice sa 570 čunjeva) i Šetka koji su poveli 2:0 te stvorili prednost od 54 čunja. U drugom paru je Tomislav Klarić uzeo poen za čunj, dok je Marko Cvitković izgubio. Josip Filajdić je u zadnjem bloku odigrao puno bolje nego prije tjedan dana srušivši 551 čunj, ali je izgubio. Koldžić je odigrao ispod svoje razine i bio najslabiji kod gostiju, ali je uzeo poen. Lokosi su odigrali kvalitetnije nego na svojoj kuglani i sa pozitivnim duhom dočekuju Papuk.
Slavonac je teže nego očekivano došao do novih bodova protiv Tramvaja iz Osijeka.
Nakon prva dva bloka bilo je 2:2 i 10 čunjeva prednosti za goste. Poene su uzeli Liović i Kovač, dok su Delić i Grabovac izgubili. Valić i Barić su na kraju donijeli poene i povećali prednost u čunjevima na 59. Gosti su u zadnjem paru imali najslabiji dvojac što su potonji znali iskoristiti.
Slavonac za vikend putuje u Đurđenovac gdje će morati pokazati bolju igru kako bi došao do novih bodova.

 

Prvi turnir 4. lige odigran je na Vijušu. Ove godine nastupa samo 4 kluba, jedan iz Osijeka i 3 iz Slavonskog Broda. Igrati će se 4 turnira gdje će svaki klub jednom biti domaćin. Ovaj put je Konikom II bio uvjerljiv jer je srušio 3267 čunjeva i imao 140 čunjeva više od drugoplasiranog domaćina Zanatlije II. Treći je bio Brod koji je pokazao bolju igru nego prošli vikend u Županijskoj ligi. Posljednja je bila INA koja je odigrala slabo. Idući turnir igra se 18. studenog kada će INA biti domaćin na Vijušu.

 

 

Krešimir Grčević


0 Komentara  


Molimo prijavite se prije komentiranja
Nemate profil? Registrirajte se ovdje

Korisnik:

Lozinka:

Zapamti me:Powered by N-13 News