kuglačka sezona 2023./2024.

Objavljano 25/03/24 10:55AM od bkrajacic | 156

   Odigranim utakmicama posljednjih kola završena je ligaška kuglačka sezona 2023./2024.

   U HEP Hrvatskim kuglačkim superligama, kod žena je KK Mlaka obranila naslov i po deseti put postali ekipni prvaci, drugo mjesto osvojila je ekipa Istra iz Poreča, dok je treća ekipa Zagreba iz Zagreba. Kod muškaraca KK Zaprešić je također obranio naslov i izjednačio se sa KK Zadar sa po devet osvojenih naslova ekipnih prvaka Republike Hrvatske. Drugo mjesto osvojio je Zadar iz Zadra, dok je treća ekipa Mertojaka iz Splita. Iz liga ispadaju kod žena pretposljednja ekipa Osijek'97. iz Osijeka i posljednji Emdi-Tekstilac iz Zagreba, dok kod muškaraca ispada pretposljednji Medveščak iz Zagreba i posljednji Željezničar iz Čakovca.

Ekipni prvaci RH 1992.-2024.   HEP HKSL žene   HEP HKSL muškarci

   U 1. HKL sjever, Bjelovar je osvojio prvo mjesto i zaslužio ulazak u HEP HKSL, drugo mjesto osvojila je ekipa Pakrac-Papuk iz Pakraca, dok je treći Zabok iz Zaboka. Iz lige ispadaju Obrtnik-Torbar i Ponikve iz Zagreba, Ciglenica iz Ciglenice i Belina-Novska iz Novske.

Izvještaj posljednjeg kola     1. HKL sjever

   U 2. HKL istok, Zanatlija nije dočekao lošu utakmicu Željezničara iz Osijeka, te je završio na drugom mjestu, mada su ostvarili osam od jedanaest najboljih gostujućih rezultata. Na trećem mjestu je završila ekipa Slavonskog Banovca. Nova Gradiška je završila na šestom mjestu, te je pobjedom u zadnjem kolu pomogla ekipi Halo 192 za ostanak u ligi. Slavonac je porazom od ekipe Halo 192 završio na sedmom mjestu, dok je Halo 192 preskočio ekipu Zara-Auto Matrix i sačuvao drugoligaški status.

Izvještaj posljednjeg kola     2. HKL istok

   U 2. HKL sjever za žene, Obrtnik Nova Gradiška je uvjerljivo osvojio prvo mjesto i ostvario mogućnost plasmana u HEP HK superligu za žene. Drugo mjesto osvojila je ekipa Đakova, dok je treća ekipa Jedinstva iz Siska. Ekipa ŽKK Obrtnik Slavonski Brod završila je na četvrtom mjestu.

Izvještaj posljednjeg kola     2. HKL sjever za žene

   U 3. HKL istok zona Požega, Brod je osvojio prvo mjesto i ostvario plasman u 2. HKL istok, drugo mjesto pripalo je ekipi Croatia iz Mihaljevaca, dok je treća ekipa Požege. Lokomotiva 1967 je završila na četvrtom mjestu, Regoč na petom, Obrtnik-BAM na sedmom i Zanatlija II na devetom mjestu. Iz lige ispada posljednje plasirana ekipa PPK Kutjevo.

Izvještaj posljednjeg kola     3. HKL istok zona Požega

   U 4. HKL istok zona Požega, najbolja je bila ekipa Hrasta iz Požege, drugoplasirana je ekipa Slavonija iz Nove Gradiške, te se obje ekipe zaslužile ulazak u 3. HKL istok zona Požega. Treće mjesto pripalo je ekipi Lipik 1974 iz Lipika.

Izvještaj posljednjeg kola     4. HKL istok zona Požega


0 Komentara  


Molimo prijavite se prije komentiranja
Nemate profil? Registrirajte se ovdje

Korisnik:

Lozinka:

Zapamti me:Powered by N-13 News