Kup RH

Objavljano 14/05/24 11:00AM od bkrajacic | 49

   Rijeka i Zaprešić pobjednici KUP-a Republike Hrvatske.

   Ovaj vikend je u Šibeniku, na kuglani Šubićevac, održan final four KUP-a Republike Hrvatske. Kod žena najbolja je bila ekipa Rijeka, u polufinalu su novim ekipnim rekordom, 3549 čunjeva, bile bolje od prvakinja Hrvatske, ekipe Mlaka. Najbolja igračica je bila Matea Juričić sa novim pojedinačnim rekordom kuglane, 668 srušenih čunjeva. U drugom finalu, ekipa Kustošije je uvjerljivo bila bolja od ekipe Splita. U finalu, u tijesnoj borbi, pobjedile su ekipu Kustošije. Utakmica finala je završila 4:4, a ekipa Rijeke je pobjedila radi osvojenog pola seta više (12,5:11,5). 

   U muškoj konkurenciji, pobjednik je ekipa Zaprešića. U prvom polufinalu, Mertojak je sa novim ekipnim rekordom kuglane, 3696 čunjeva, bio uvjerljivo bolji od ekipe Osijeka. Jedini poen za Osijek, uz postavljeni novi rekord kuglane i osobni rekord sa 702 čunja, osvojio je Mario Mušanić. U drugom polufinalu Zaprešić i Zadar su postavili nove ekipne rekorde, ali je Zaprešić bio bolji za jednu postavu i rezultatom 5:3 otišao u finale (3858:3849). U finalu je Zaprešić uvjerljivo bio bolji od Mertojaka, dok je Alen Kujundžić postavio novi pojedinačni rekord sa 707 srušenih čunjeva.

   Ekipa Rijeke je pobjedom u završnici KUP-a, a Osijek samim plasmanom u završnicu, ostvarili plasman na NBC Kup, koji će se održati od 14. do 19. listopada 2025. godine, na kuglani Banja Junaković, u Apatinu, Srbija.

REZULTATI: žene   muški


0 Komentara  


Molimo prijavite se prije komentiranja
Nemate profil? Registrirajte se ovdje

Korisnik:

Lozinka:

Zapamti me:Powered by N-13 News